Image

Foto af barbara.keyworth.

Det betyder ikke noget, om du er sykelig overvægtig, en nudist eller en gorilla: der er en 5K til dig derude.

1. Bare Buns Fun Run West - Issaquah, WA

Nu i det 19. år udfordrer denne tøjfrivillige 5K løbere med en grusbane op Tiger Mountain, beliggende uden for Seattle. Fraternity Snoqualmie, en familie-nudistpark, sponsorerer begivenheden, hvis tag-line er "Vær modig, vær hård, slå bjerget i buff!"

2. Donut Run 5K - Ames, IA

Donut Run, anlagt af Iowa State University Triathlon Club, belønner deltagerne for at spise Krispy Kreme donuts på udpegede stationer på ruten. Løbere tjener subtraktioner fra deres sluttid for hver donut, der konsumeres og med held holdes nede.

North Carolina State har et lignende løb, hvor deltagerne skal løbe to miles til en Krispy Kreme-butik, forbruge et dusin donuts og løbe tilbage til starten.

3. Fat Boy 5K - Baton Rouge, LA

Fat Boy 5K grupperer løbere i tre divisioner baseret på vægt: Clydesdale, for løbere mellem 200 og 230 pund, Super Clydesdale, for løbere mellem 231 og 260 pund, og Ultra Clydesdale, over 260 pund.

Løbere har mulighed for at konkurrere som et hold, men medlemmernes samlede vægt skal være mindst 650 pund. Arrangementet giver forfriskninger som donuts, chokolademælk, øl og koks.

4. Fremont 5K and Briefcase Relay - Seattle, WA

Hold på fem konkurrerer i dette 5K-stafet og passerer en dokumentmappe fuld af konserves fra en holdkammerat til den næste. Dåserne doneres til en lokal non-profit, og deltagerne opfordres til at klæde sig i deres egne fortolkninger af "forretningstøj."

5. Jage Gorilla Down Argilla 5K - Ipswich, MA

Påsat af Ipswich YMCA jagter deltagere i dette road race en person i en gorilladragt, der kaldes Argy. Argy holder sig rundt for billeder, men gorillas identitet er en velholdt hemmelighed.

6. Beat Beethoven 5K - forskellige placeringer

I stedet for at konkurrere mod hinanden, deltagerne i Beat Beethoven 5k-løb mod Beethovens berømte femte symfoni og prøvede at afslutte før den sidste note af det 32-minutters stykke. Løbet er blevet fanget over hele USA og Canada, og forskellige byer har nu deres egne versioner. Musikken ledes ind langs løbet eller som i Covington, KY, spillet af et liveorkester.

Image
Image

Foto af nolaclutterbusters

7. Pajama Run 5K - forskellige placeringer

Flere amerikanske byer er vært for pyjamas løb, natten løb løber i pyjamas. Deltagerne har en tendens til at blive kreative med pyjamakonceptet, iført footie-pyjamas eller om natten ansigtscreme. I Charleston, SC, efterfølges løbet af en pyjamafest og gavner kræftforskning.

8. Red Dress Run - forskellige placeringer

Disse løb sættes på af kapitler af Hash House Harriers, en social drikkeri- og løbeklub. Begivenhederne trækker både mandlige og kvindelige deltagere og involverer en betydelig mængde krydsdressing, sjove oplevelse og drikke. De er i det væsentlige massive, kostumede pubcrawl.

Den største Red Dress Run er i New Orleans. Cirka 2.500 mennesker registrerede sig for den “tre til fire” mil løb i 2009.