Image
Image
Image
Image

En sælger sælger brasilianske flag foran søndagens finale. - Foto: Axel Buhrmann / Feature Photo: fabianoofficial.com

USA præsenterer, men kan ikke levere i "dressprøve" til verdensmesterskabet.

USA tabte NARROWLY mod Brasilien i søndagens Confederations Cup-finale i Johannesburg, efter et andet comeback i 2. halvår så de femgangs verdensmestre bølgen til en 3-2 sejr.

For Brasilien var sejren det forventede resultat i en ubesejret march, der inkluderede en 3-0-sejr over USA under gruppespil.

For USA var det afslutningen på et usandsynligt løb gennem turneringen, fremhævet af onsdagens sejr over nummer én-rangerede Spanien. På trods af det skuffende tab er finishen på andenpladsen den bedste nogensinde for det amerikanske mænds hold i en FIFA-konkurrence.

”Følelsen er en blanding af stor skuffelse, men også stor stolthed,” sagde den amerikanske hovedtræner Bob Bradley.

De amerikanske mænd gik til pause med en svimlende 2-0 føring. Clint Dempsey scorede først i det 10. minut, volleyede i et indlæg fra Jonathan Spector for hans tredje mål i turneringen. 17 minutter senere sendte Charlie Davies et lavt indlæg bag det brasilianske forsvar til Landon Donovan, der afsluttede det lavt og hårdt. I mellemtiden holdt stjernernes 45 minutter fra målmand Tim Howard brasilianerne scoreless.

Dette var et øjeblik at nyde i amerikansk fodbolds historie. Da Spanien allerede var slået, så det ud til, at USA var ved at gennemføre Miracle on Grass.

Image
Image

Det tog ikke lang tid for Brasilien at komme tilbage. 38 sekunder ind i anden halvleg scorede Luis Fabiano med et skud, der efterlod en blindet Howard uden chance. 15 minutter senere blev USA skånet for et mål på et Kaka-hoved, der tydeligt krydsede mållinjen, før Howard slo det ud.

Det ubesvarede opkald blev ikke brændt for Brasilien, og de vedvarede med konstant pres ned ad begge sider af banen. På trods af nogle få fremragende redninger fra Howard og det amerikanske forsvar kom et kryds fra Kaka til sidst til Fabiano, der ledte bolden ind til udligningen.

Det vindende mål kom 10 minutter senere, da den brasilianske kaptajn Lucio scorede fra et hjørnespark.

Selv med skuffelsen over at opgive en 2-0 føring, kan de amerikanske mænd holde hovedet højt, når de går ind i juli's CONCACAF Gold Cup og den næste række af verdensmesterskabet. Dette var et amerikansk hold, der repræsenterede sig selv og CONCACAF på en stor måde ved at slå Spanien og lave et spil i finalen.

Det kan endda være værd at tage turen til Sydafrika i 2010: hvis den sidste uge er en indikator, kan det amerikanske hold endelig være klar til at gøre noget støj i verdensmesterskabet.