Nyheder

Image
Image

Når tragedien strejker, er det svært at lede vores opmærksomhed andre steder. Vi sørger over tabet af dem, vi var interesserede i, vi støtter dem, der er såret gennem deres bedring. Vi kæmper med vores følelser - vrede, forvirring, had, tristhed - på jagt efter svar, der måske ikke engang giver mening. Alle disse følelser er naturlige, og vi behandler dem på forskellige måder.

Men vi bør også tage et øjeblik for at fejre dem, der løb i Boston Marathon - de tusinder af mennesker, der trænede igennem året til at konkurrere i et af verdens mest markante løb.

Boston Marathon er en fejring af atletik, beslutsomhed og tradition (“Marathon Monday” har fundet sted hver april siden 1897). De, der kvalificerede sig og løb, er atletiske forbilder, der inspirerer os til at føre en sund, aktiv livsstil.

Lelisa Desisa Benti. Bortset fra at have et alvorligt cool navn, afsluttede den 23-årige vinder af Boston Marathons Male Elite Division løbet på 2 timer, 10 minutter, 22 sekunder. Det var hans andet maraton nogensinde. Han blev født i Etiopien og tog ikke rigtig alvorligt løb, før han var gammel nok til at flytte til Addis Abeba, hvor hans karriere steg. Benti har modtaget mange racing honours på kort tid, herunder en syvende placering i 2010 World Half Marathon Championships.

Rita Jeptoo. Jeptoo er en Boston Marathon-veteran, efter at have vundet dette løb første gang, hun nogensinde konkurrerede i 2006. At tage titlen igen i Women's Elite Division syv år senere er ikke nogen stor sag, fordi hun er en global maratonvinder i Stockholm, Sverige og Milan, Italien. Men det er ikke nok at lykkes med flere halvmaraton og være gift med mellemdistanceløberen Noah Busienei - Jeptoo er også en kick-ass strikker.

Shalane Flanagan. Den lokale atlet Flanagan kæmpede for at placere fjerde plads i dette års maraton. Flanagan vandt en bronzemedalje til kvindernes 10.000 m-finale under OL i Beijing i 2008 og blev en af kun to amerikanske kvinder, der nogensinde har gjort det. Dette var hendes første Boston Marathon, og jeg er overbevist om, at bombeangrebet kun vil motivere hende til at placere i spidsen næste år.

Japans Hiroyuki Yamamoto havde ingen forudgående viden om løbets layout, bortset fra at høre, at det var lidt ned ad bakke. På trods af dette susede han forbi konkurrenter og klokkede ind på 1 time, 25 minutter, 32 sekunder og indtager førstepladsen i rullestolafdelingen.

Tatyana McFadden vandt kvindens titel i den samme afdeling, en præstation, der helt sikkert inspirerer andre, der lever med spina bifida. På trods af sin svære barndom som forældreløs i Rusland har hun opnået meget i sin levetid, herunder at konkurrere som det yngste medlem af USAs friidrettshold i 2004 Paralympic Games i en alder af 15 år.

Vi har så meget at fejre i lyset af denne tragedie. Fejr en begivenhed, der samler mennesker fra hele verden til et fælles formål. Fejr vinder, vindere, og hvordan man "vinder" i alle aspekter af dit liv. Fejr de mennesker, der risikerede deres liv for at hjælpe andre den 15. april 2013, og fejre livet for dem, vi har mistet, på trods af hvor hårdt det kan se ud.

Fejre livet for de overlevende, der vil fortsætte med at køre og lade intet stoppe dem, ikke engang en person eller gruppe af mennesker, der troede, at det på en eller anden måde muligvis ville være muligt.